Λαζάνια Κολοκύθας

Back to Blog

Λαζάνια Κολοκύθας

 

Για αυτήν τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε το Σετ Σκόρδου Mr. Garlic και το Μαντολίνο V1 ClassicLine.

Ο Οκτώβρης είναι ο μήνας της κολοκύθας! Οι κολοκύθες εκτός από πεντανόστιμες είναι γεμάτες βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά που κάνουν καλό στην υγεία.  Γι’ αυτό λοιπόν, σας προσφέρουμε αυτήν τη συνταγή η οποία μαγειρεύεται πανεύκολα!

Υλικά:

  • 800 γρ. κολοκύθα, κομμένη σε φέτες 2mm
  • 1 ματσάκι φύλλά φασκόμηλου, ψιλοκομμένα
  • ½ κούπα (125 γρ.) βούτυρο Ghee λιωμένο, και ακόμα ¼ της κούπας (60 γρ.) βούτυρο Ghee
  • 1 ψιλοκομμένο πράσο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 100 γρ. λαχανίδα
  • 100 γρ. κόκκινο λάχανο
  • 270 γρ. λιαστή ντομάτα στραγγισμένη, κομμένη σε κυβάκια
  • 500 γρ. τυρί κουάρκ
  • 2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε τις φέτες κολοκύθας, τη μισή ποσότητα φασκόμηλου, 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο Ghee  και 2 κουταλιές του γλυκού αλάτι και τα αφήνουμε στην άκρη.

Ανακατεύουμε το πράσο, το σκόρδο, 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο Ghee και ½ κουταλιά του γλυκού αλάτι σε ένα μπωλ και τα αφήνουμε στην άκρη.

Ανακατεύουμε τη λαχανίδα, το κόκκινο λάχανο, τη λιαστή ντομάτα και μια κουταλιά του γλυκού αλάτι σε ένα μπωλ.  Σφίγγουμε τα φύλλα με τα χέρια μας για λίγο, ώστε να μαλακώσουν και ύστερα τα αφήνουμε να ηρεμήσουν.

Αναμειγνύουμε το τυρί κουάρκ, τα αυγά και το υπόλοιπο φασκόμηλο σε ένα μπωλ και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.  Αλείφουμε με βούτυρο μια γάστρα περιεκτικότητας 2 λίτρων.

Για τα λαζάνια, απλώνουμε το ένα τρίτο του μείγματος με το πράσο, και καλύπτουμε με μια στρώση του μείγματος της κολοκύθας, και από πάνω μια στρώση από τα τυριά.  Συνεχίζουμε με ένα τρίτο από τη λαχανίδα και το λάχανο και άλλη μια στρώση κολοκύθας. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες δύο φορές με το υπόλοιπο της κολοκύθας και αλείφουμε με ότι απέμεινε από το βούτυρο Ghee.

Πάνω από τα λαζάνια απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ύστερα τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο.  Ψήνουμε στον φούρνο για 90 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Προθερμαίνουμε το γκριλ σε δυνατή φωτιά, ξετυλίγουμε το αλουμινόχαρτο και το αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε ξανά στο φούρνο στην ψηλότερη σχάρα.  Ψήνουμε για 5-6 λεπτά μέχρι η επιφάνεια να γίνει τραγανή.  Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε λίγο βούτυρο Ghee σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε μερικά φύλλα φασκόμηλο και το αφήνουμε για περίπου 1½ λεπτό.  Στραγγίζουμε το φασκόμηλο με μια πετσέτα μέχρι να ξεραθεί, γαρνίρουμε με αυτό τα λαζάνια μας και σερβίρουμε.

Share this post

Back to Blog