Ριζότο με κολοκυθάκι και μαρούλι φριζέ

Back to Blog

Ριζότο με κολοκυθάκι και μαρούλι φριζέ

Για αυτήν την πεντανόστιμη και υγιεινή συνταγή, έχει χρησιμοποιηθεί το Μαντολίνο Multi Dicer, ο Αποφλοιωτής Μulti και το Σετ Σκόρδου Mr Garlic.

Υλικά για το ριζότο:

  • 20 ml ελαιόλαδο
  • 200 γρ. ρύζι για ριζότο
  • 300 γρ.ψιλοκομμένο κολοκυθάκι
  • 100 γρ. κολοκυθάκι σε λωρίδες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε κύβους
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη σε κύβους
  • 500 ml ζωμός λαχανικών
  • 50 gr τυρί mascarpone
  • 100 ml ξηρό λευκό κρασί
  • 25 γρ. φλούδες παρμεζάνας
  • ξύσμα από 2 λεμόνια

Υλικά για το dressing:

  • 1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα ντιζόν
  • 1 κουταλιά του γλυκού νερό
  • 50 ml φυτικό λάδι
  • 25 ml ξύδι από λευκό κρασί
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 μαρούλι frisée (μόνο τα εσωτερικά φύλλα)

Για την εκτέλεση της συνταγής παρακολουθήστε το βίντεο εδώ.

Share this post

Back to Blog