Ψωμί με ρεβίθια και αβοκάντο

Back to Blog
Bread with chickpeas & avocado

Ψωμί με ρεβίθια και αβοκάντο

 

Για αυτή τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε το Μαντολίνο V6 ExclusiveLine.

Μπρουσκέτα με ρεβίθια και αβοκάντο – μια ξεχωριστή λιχουδιά!  Αν το απλό τοστ με αβοκάντο σας φαίνεται βαρετό δοκιμάστε αυτήν τη συνταγή για να το λατρέψετε!  Τα ρεβίθια και το αβοκάντο είναι πολύ απλά ένας θαυμάσιος συνδυασμός που πρέπει να δοκιμάσετε!

Υλικά:

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  •  1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  •  2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένο
  •  1 κονσέρβα τριμμένες ντομάτες
  • 1 κουταλιά της σούπας Ιταλικό Μείγμα Μπαχαρικών (ρίγανη, βασιλικός, θυμάρι, δενδρολίβανο, δυόσμος, σκόρδο σε σκόνη, κρεμμύδι σε σκόνη, αλάτι, μαύρο πιπέρι, κόκκινο πιπέρι)
  • Λίγες νιφάδες τσίλι
  • Θαλασσινό αλάτι
  • 2 κονσέρβες ρεβύθια, πλύντε και στραγγίξτε
  • 4-5 γεμάτες κουταλιές τυρί ricotta (για την vegan παραλλαγή, προτιμήστε την χορτοφαγική του έκδοση)
  • Ένα ματσάκι μαϊντανό
  • Φέτες ψωμί και αβοκάντο

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 180 °C.

Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, σε ένα μεγάλο τηγάνι.  Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τσιγαρίστε για περίπου 5 λεπτά, αναδεύοντας τακτικά. Έπειτα προσθέστε τις τριμμένες ντομάτες, το ιταλικό μείγμα μπαχαρικών, τις νιφάδες τσίλι και το αλάτι.

Χαμηλώστε τη φωτιά και αναδεύετε συχνά για 10 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να σχηματίζεται μια πηχτή σάλτσα.

Όταν η σάλτσα είναι πια έτοιμη, προσθέστε τα ρεβίθια.  Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα ταψί και ψήστε το στον προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά.  Έπειτα, προσθέστε το τυρί ricotta και αφήστε το για ακόμα 5 λεπτά για να επιτευχθεί ένα ομοιόμορφο ψήσιμο.

Όταν τελειώσει το ψήσιμο, αλείψτε το μείγμα σε μια φέτα ψωμί, προσθέστε τα ρεβίθια και τις φέτες αβοκάντο.  Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και απολαύστε!

Share this post

Back to Blog