Τσίζκεικ με σπιτικό φρέσκο τυρί

Back to Blog

Τσίζκεικ με σπιτικό φρέσκο τυρί

 

Τσίζκεικ με διαφορά 🍰🤤!

Το Borner Cheesemaker και Multimaker σετ Παρασκευής Φρέσκου Τυριού χρησιμοποιήθηκε για αυτήν τη συνταγή

Υλικά για το τυρί:

· 1 λίτρο γάλα

· 40 ml χυμός λεμόνι

· 10 ml άρωμα βανίλια

· 3 κ.σ. αλάτι

Υλικά για το τσίζκεικ:

· 300 γρ. τυρί

· 200 ml λευκό κρασί

· 200 ml κρέμα γάλακτος

· 100 γρ. άχνη ζάχαρη

· 100 γρ. αποξηραμένα δαμάσκηνα

· 100 γρ. αποξηραμένα βερίκοκα

· 150 γρ. ζάχαρη

· 400 γρ. τριμμένα μπισκότα

Για την κρέμα:

Ρίχνουμε το γάλα στο δοχείο Multimaker, κλείνουμε το καπάκι και τοποθετούμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 10-15 λεπτά στους 80°C.  Στη συνέχεια προσθέτουμε το άρωμα βανίλιας, τον χυμό λεμόνι και το αλάτι.  Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το δοχείο multimaker στον φούρνο μικροκυμάτων για άλλα 10 λεπτά.  Στραγγίζουμε το πήγμα στο καλαθάκι του Cheesemaker, το τοποθετούμε στο δοχείο Multimaker και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1-8 ώρες ώστε να στραγγίσει το τυρί.  Εντωμεταξύ φτιάχνουμε το υπόλοιπο επιδόρπιο.

Εκτέλεση:

Κόβουμε τα φρούτα σε μικρά κομμάτια και τοποθετούμε μαζί με το κρασί και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία για 6-8 λεπτά ώσπου το μείγμα να πήξει.

Βάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής μαζί με την άχνη ζάχαρη στο δοχείο Multimaker και χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός μέχρι το μείγμα να γίνει σαντιγί. Προσθέτουμε το τυρί λίγο-λίγο και χτυπάμε για ακόμη 1 λεπτό.

Για το σερβίρισμα ρίχνουμε το τριμμένο μπισκότο σε ένα πιάτο ή μικρό μπολ, σκεπάζουμε το τριμμένο μπισκότο με το τυρί και γαρνίρουμε με τη σάλτσα αποξηραμένων φρούτων.

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής σε βίντεο εδώ.

 

Share this post

Back to Blog